Network Menu

Filmklubb

Loading Map....

Datum/Tid
Datum - 13-06-2017
Klockan - 18:00 – 22:00

Plats
Curzon Bloomsbury


SWEA London Filmklubb

På tisdag är det åter dags för SWEAs filmklubb och den här gången ska vi se något så ovanligt som en internationellt prisbelönad finländsk komedi, Aki Kaurismäkis ”The Other Side of Hope”. Det här är den andra filmen i en trilogi som började med Kaurismäkis film ”Le Havre” 2011.

Filmen handlar i korthet om Khaled (Sherwan Haji), en syrisk asylsökande som anländer till Helsingfors som fripassagerare på ett kolfartyg.
Den andra flyktingen, Wikström (Sakari Kuosmanen), gör däremot inte en lika farlig resa när han lämnar sin alkoholiserade fru, vinner en förmögenhet i poker och köper en restaurang som gått omkull.
Khaled och Wikström möts så småningom och det blir början på en ovanlig men vacker vänskap.

Efter filmen äter vi middag på den grekiska restaurangen Yialousa Greek Taverna som ligger alldeles i närheten och diskuterar filmen. Var och en betalar för sig på restaurangen.

PLATS: Curzon Bloomsbury (The Brunswick, Bloomsbury, London WC1N 1AW)
TID: Tisdagen den 13 juni. Samling i bions foajé kl. 18.20 (filmen börjar 18.40).
KOSTNAD: 19 pund för SWEA-medlemmar och 21 pund för icke-medlemmar.
ANMÄLAN: Skicka e-post till swealondonprogram(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)gmail.com och anmäl dig, samt ange om du också vill följa med och äta. Då får du en kod som du skall använda vid betalningen (mycket viktigt). Betalning senast söndagen den 11 juni.

Glöm inte att anmälan måste bekräftas med betalning. Ingen betalning – ingen biljett.

Välkomna,
Cecilia och Åsa