Network Menu

After Work-Barrunda 26 april

SWEA London går under jorden

Nej, det är inte så illa som det låter, utan tisdagen den 26 april samlades ett gäng Sweor på Liverpool Station i London för att tillsammans utforska den undre barvärlden i stadsdelen Shoreditch. Hela idén med gömda barer, eller Hidden Bars på engelska, är att man måste veta var de ligger eftersom det inte finns några skyltar på utsidan.

Vår första gömda bar hette Discount Suite Bar och låg under en kostymaffär nära Spitafields Market. När vi med försiktiga steg gått nerför den mörka och smala trappan öppnade sig en mysig bar med tegelväggar och slitna möbler. Vi beställde var sin drink och sedan satt vi vid ett bord och pratade om ditt och datt medan vi njöt av drinken och den avslappnade miljön.

Bild1

Efter nästan två timmar var det dags att styra kosan mot nästa bar som hette Lounge Bohemia och ägs av en tjeckisk kille. Efter ännu en mörk och vinglig trappa ner så var det som att stiga in i ett hus från 60- eller 70-talet. Inredningen var väldigt minimalistisk och många av oss fick lite flashback till barndomen när vi såg den här plastkannan. Servitrisen berättade att mycket av inredningen faktiskt kom från Norden, speciellt Danmark.

Drinkblandning en konst.

Drinkblandning en konst.

På Lounge Bohemia hade man gjort drinkblandning till en konst. De smällde inte ner färdigblandade drinkar framför dig på bordet utan alla blandades framför gästerna samtidigt som servitrisen berättade historien bakom varje drink. Det var verkligen hur häftigt som helst. Här förbereder servitrisen ett glas med absint.

Glas med absint.

Glas med absint.

Nästa drink på tur var en som innehöll bland annat Campari. När servitrisen kom med drinkbrickan tänkte jag att det var fasligt vad stora iskuber man fick, men det fanns en ide’ bakom den också.

Drink med Campari

Drink med Campari

När servitrisen blandat klart och gett oss våra drinkar såg vi att isbiten var formad som en dödskalle. Med den röda Camparin blev effekten ganska imponerande … något för Halloween kanske?!

Dödskalle drinken

Dödskalle drinken

En annan Swea beställde en drink som serverades i en köttätande blomma (ja, blomman var äkta) som hon “vattnade” (dvs. fyllde med sprit) med en liten vattenkanna varefter rök sipprade ut.

Drink i köttätande blomma

Drink i köttätande blomma

En annan drink serverades genom att servitrisen långsamt droppade vatten på en sockerbit som smälte och föll ner i spriten. Det här var den drink som servitrisen var mest nervös att blanda till eftersom det krävdes exakt rätt droppfart för att sockret skulle smälta och spriten inte skulle bli för utblandad.

Efter det intressanta skådespelet satt vi till slut med våra drinkar.

Barrundan avslutades med en sängfösare på en bar som hette Hawksmoor Spitafields Bar och vi praktiskt taget stängde stället.

Det var en väldigt kul och annorlunda kväll och nu har jag fått en lista med annorlunda barer dit jag kan ta besökare. Det lär nog inte heller vara sista gången som vi besöker gömda barer för det finns garanterat fler att upptäcka.