Network Menu

Chelsea Flower Show

Fredagen den 27 maj var vi ett gäng blomintresserade Sweor som besökte världens största blomstershow, Chelsea Flower Show.

Showen pågår under fem hysteriska dagar varje år och är en dröm för varje trädgårds- och blomälskare.
Blomstershowen är också en catwalk för världens främsta trädgårdsdesigners och odlare. Här föds trender och här lanseras nya växter som inom något år brukar landa i svenska rabatter. Men orkar man inte vänta så länge och vill bli först i grannskapet med nya blommor så kan man också köpa med sig bl.a. lökar och frön från showen.
Förutom blommor finns det även massor av små stånd som säljer mer eller mindre trädgårdsrelaterade produkter med alltifrån trädgårdsankor i plåt till stråhattar.
Förutom alla färgsprakande blommor och installationer så måste jag nog säga att jag blev mest imponerad av de handvirkade vallmorna som skickats in från hela världen. Vilken uppiggande färgklick!

Men det fanns naturligtvis också massor av levande blommor som fick en att önska man hade gröna fingrar … och en trädgård.

Det fanns också blomsterarrangemang som gjorts för att fira de kommande Olympiska Spelen i Brasilien. Dessa huvudbonader skulle antagligen föreställa de som bärs under karnevalen i Rio.

Vad skulle en blomstershow ha varit utan rosor i olika färger och former? Vi kunde ha stått och luktat på dem i timtals.

En annan som uppmärksammades med blommor var drottning Elisabeth som ju fyller 90 år i år. Från sidan såg inte konstverket så imponerande ut, men när man stod mitt framför det så framträdde drottningens profil i 3D, väldigt finurligt gjort.

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Chelsea Flower Show åtminstone en gång i livet, men se till att ni reserverar ordentligt med tid för det finns så mycket att se och lukta på.

Text: Åsa Bäck
Bilder: Åsa Bäck