Network Menu

Nätverk i repris

Nätverk i repris

NetworkEn ljummen kväll i mars samlades en liten men aktiv grupp SWEA Professional-kvinnor på Work.Life i Bermondsey. Det var en repris av den populära workshoppen ”Your Network is Your Net Worth” som första gången hölls hösten 2015. Då var de flesta deltagarna arbetssökande, den här gången var det egenföretagare som ville få tips om nätverkande.

Kvällen började med att Ebba Wiberg föreläste om hur man bäst använder sitt nätverk för affärskontakter. En intressant reflektion är den markanta skillnaden mellan Sverige och Storbritannien beträffande hur man ser på nätverk. I London tas det för giviet att man får uppdrag tack vare kontakter, medan i Sverige förväntas man använda ”sina meriter”. Ebba gav också några goda, handfasta råd om hur man bäst agerar på ett nätverksevent.

Efter en kort paus tog Helen Rennie-Smith över. Hon visade på hur sociala medier kan användas för att utveckla nätverk och hur man sedan bygger upp ett förtroende för framtida affärskontakter på dessa plattformar.

Det blev en kväll med mycket igenkännande, några aha-upplevelser, många glada skratt och utbyte av erfarenheter. Precis så som en lyckad workshop ska vara.

Text: Helen Rennie-Smith
Foto: Agnetha Sjögren

Nästa event med SWEA Professional är ett arbetsplatsbesök på Waterhouse Young den 25 maj.
Missa inte det!