Network Menu

Årets Svenska Kvinna 2020

En liten påminnelse!! Ni har väl inte glömt att vi i SWEA delar ut ÅSKa!!

Så här går det till att föreslå en kandidat till hedersbetygelsen Årets Svenska Kvinna.

Kriterier för hedersbetygelsen
Mottagaren skall vara en svensk kvinna som på ett utmärkande sätt representerar och lyfter fram Sverige av idag ute i världen.

Mottagaren kan vara medlem i SWEA.

Minst en SWEA-avdelning måste stödja nomineringen.

Runt omkring oss finns svenskor, kända och okända, som uppfyller kriterierna ovan och som är väl värda att uppmärksammas som Årets Svenska Kvinna, så lägg din röst nu och hjälp oss att hitta den vi tycker ska få en utmärkelse av oss i SWEA.

OBS!!Senast den 1 februari 2020 vill vi ha ditt förslag till swealondon(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)gmail.com

Glöm inte att skriva din motivering till varför du tycker just den kvinnan ska få utmärkelsen.
Den tilltänkta kandidaten får inte kontaktas eller på annat sätt göras medveten om kandidaturen.

När valet av Årets Svenska Kvinna tillkännages på SWEAs årsmöte i april ska det vara en glad överraskning för en person, inte en besvikelse för många tilltalade.

Alla SWEA-medlemmar har rätt att till sin avdelning föreslå en kandidat. Vi i styrelsen ser sen vem som har fått mest röster och vi skickar in vårt förslag.

Kom igen och hjälp till så vi kan få fram en värdig kandidat.

Må gott alla SWEOR i julstöket.

Information om Årets Svenska Kvinna pris

Sedan 1989 utser SWEA International Årets Svenska Kvinna. Prismottagaren väljs och utses formellt av SWEA Internationals styrelse på årsmötet i början av varje år och utdelningen sker under den årliga “Sverigemiddagen” som arrangeras varje sommar. Mottagaren skall vara en svensk kvinna som på ett utmärkande sätt representerar och lyfter fram Sverige av idag ute i världen. Mottagaren kan vara medlem i SWEA och måste stödjas av minst en SWEA-avdelning.

Utmärkelsen Årets Svenska Kvinna 2019 tilldelades Greta Thunberg för hennes engagemang som klimat- och miljöaktivist. Priset delades ut efter beslut vid SWEA Internationals årsmöte i Bangkok i mars 2019.

Vem vill du ska bli Årets Svenska Kvinna 2020? Skicka ditt förslag och presentation om kandidaten till SWEA London (london(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)swea.org) senast den 20 december 2019. SWEA Londons styrelse kan sedan välja att stödja ditt förslag och sända det vidare till kommittén för Årets Svenska Kvinna i början av 2020.

Läs mer om kriterierna till ditt förslag till Årets Svenska Kvinna på SWEAs hemsida: https://ask.swea.org/ask-kriterier/ Vi ser fram emot att läsa ditt tips!