Network Menu

Vandra med SWEA

Den 31 augusti var det dags för årets första vandring; lite skog, några ängar och två små idylliska byar skulle vi passera innan dagen var slut. Den här gången blev rutten Otford-Shoreham-Otford.

Vi var 15 personer som träffades på Victoria station. Här köpte vi biljetter under viss glam, det tar inte lång tid innan konversationen är i full gång mellan oss Sweor.

Tåget tog oss till Otford, som ligger i Kent, ca 30 min från Victoria station. När vi kom fram ville damerna pudra näsan innan vi skulle börja promenera. Kön blev lång till stationens enda toalett, men herrarna väntade troget på sina damer…De verkade vara vana att vänta!

Vi gick igenom Otford och det var en charmerande liten stad med massa små gulliga hus och hängväxter. Det var gott om pubar, det fanns bageri med söta små bakverk och i butikerna var det pittoreskt utsmyckat. Fantastiskt.

Vi promenerade en kort stund innan vi tog av vid en liten väg och som vanligt i små städer, börjar stigen direkt och de vackra fälten sträckte sig så långt som ögat nådde.

På vissa ställen gick vi som under portaler av träd, mycket vackert. Vi tog upp oss för en backe som var både lång och seg men väl där uppe så belönades vi med en fantastisk utsikt. Plötsligt så kom det också hästar gående från skogen. De ville ha uppmärksamhet så de buffade lite på oss och försökte ta ett äpple från Lena.

Vi vandrade vidare genom lite glesare skog för att komma fram till en ny liten by som heter Shoreham där det blev lunch på puben.

Kings Arms i Shoreham var även den en väldigt fin liten pub och byn var lika gullig som Otford. Ja tänk så många fina platser det finns 30 min från London city!

På väg tillbaka till Otford mötte vi golfare, ryttare, och cricket spelare.

Efter en dags vandring med mycket frisk luft blev vi alla lite trötta. Vi hade fantastiskt väder, och det hade vi beställt så klart!

Text: Annelie Mattson
Madeleine Olausson
Bild: Annelie Mattson