Network Menu

Ordförandes ord – Brev 5

Kära London-Sweor,

Glad midsommar!

Sommaren är här och några av er har redan hunnit åka hem till Sverige över sommaren. Men många av er har också beslutat av vara kvar här i år. För oss Sweor som känner för att fira svensk midsommar, kommer vi tillsammans kunna fira via Zoom nu på fredag kl 14.00. Så duka upp med något gått, så ses vi på ZOOM!

Jag har nu hunnit vara er ordförande i snart 6 månader. Många av de planer styrelsen hade om hur vi skulle arbeta med att utveckla SWEA London för att möta era behov, och skapa nya aktiviteter och kontakter har inte blivit av. I alla fall inte på det sätt vi hade planerat. Istället för att knyta fler kontakter med svenska kvinnor i England, har vi knutit kontakter med Sweor från hela världen och vi har hittat nya vänner. Vi har alla sett styrkan med en internationell förening som SWEA under detta halvår. Tillsammans har vi skapat nya aktiviteter och genomfört gamla aktiviteter på ett nytt sätt. Vi har även kunnat fortbilda oss via alla intressanta föreläsningar som har pågått.

Det känns som att vi ännu mer än vanligt följt våra värdeord:
 Världsvid vänskap
 global kompetens
 lokalt stöd

Vi har även hunnit med vårt första verkliga möte sedan lockdown. Det var Kafferep i Sydväst som passade på att träffas. Vår förhoppning inför hösten är att vi kommer kunna erbjuda många fler träffar, både utomhus och så småningom inomhus. Finns behovet kommer vi självfallet även fortsätta med Zoom. Styrelsen kommer att planera höstens aktiviteter under juli månad, då vi förhoppningsvis vet lite mer om vad som kommer att gälla framöver. Vi tar med tacksamhet emot förslag från er.
Eventuellt kommer vi även ordna några aktiviteter under sommaren. Är det några av er medlemmar som vill träffas via Zoom, får ni gärna höra av er till mig så ordnar jag det.

Sverige middagen är, som ni vet, tyvärr inställd i år, Men vi kommer kunna se stipendieutdelningarna via Zoom och stipendiaterna kommer att hålla webbinarier för oss under hösten.

Den undersökning som genomfördes under våren av KomKom, SWEAS kommunikations kommitté, kommer att presenteras för oss under hösten. Där finns en hel del spännande information om oss Sweor.
Det framkom att över 80 % av oss är aktiva på våra lokala facebooksidor. Däremot är bara ca 40 % aktiva på facebooksidan SWEA Världen, en sluten facebooksida för oss Sweor. Jag rekommenderar varmt att gå med i den.

Glöm inte bort att anmäla dig till våra aktiviteter

Onsdag den 17 juni 18.00 (UTC+2) livefika om självcoaching, SWEA Världen
Onsdag den 17 juni kl 18.00 (svensk tid) Aerobic dance med SWEA Barcelona anmälan till sweabarcelonaordf(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)gmail.com
Torsdag den 18 juni kl 18.00 (sv tid) Styrketräning med SWEA Barcelona anmälan till sweabarcelonaordf(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)gmail.com
Fredag den 19 juni kl 14.00 (UK) Midsommarfirande med SWEA London

Har du förslag på eller vill anordna någon aktivitet, får du gärna kontakta oss!

Håll dig informerad om kommande aktiviteter via https://london.swea.org alternativt vår Facebooksida SWEA London.

Vill du kontakta mig når du mig enklast via london(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)swea.org

Till sist vill jag önska er en riktigt skön sommar. Jag ser fram emot att träffa alla London Sweor igen efter sommaren.

Varma Hälsningar

Susanna Daag
Ordförande SWEA London