Network Menu

Ordförandes ord – Brev 5

Kära London-Sweor,

Många av oss har varit i Sverige denna sommar och har äntligen träffat våra nära och kära. Själv vandrade jag i de vackra Svenska fjällen tillsammans med mina söner. En fantastisk upplevelse att vara omgiven av fjälltoppar, fjällängar och en och annan fjällsjö.

Flertalet av oss Sweor är nu tillbaka och vi har börjat med våra aktiviteter igen. Det känns så härligt att vi äntligen kan träffas och jag hoppas ni alla känner er trygga med att komma med på våra aktiviteter.
Vår nystartade middagsklubb har redan hunnit med ett restaurangbesök och kommer att träffas den sista torsdagen i månaden. Bokklubben har sin första träff nästa vecka. Kräftskivan går av stapel nu på lördag.

Styrelsen började hösten med en planeringsdag. Det var första gången vi alla i styrelsen kunde träffas i verkliga livet detta år. Gissa om vi hade trevligt! Vi hann även med att arbeta mellan alla glada samtal. På gång i hela SWEA är en ny hemsideportal. Ni kommer att känna igen er, men hemsidan kommer att vara lite modernare och framför allt lättare att arbeta med.

Vi hann också prata om våra planerade aktiviteter. Ni har att se fram emot en spännande nätverksträff med SWEA Professional den 28 september. Gäst talare är Åsa Baav.

Vi planerar också förutom alla våra vanliga aktiviteter, Zoom föreläsningar och poddar, också att gå på The Globe och se Romeo och Julia samt besöka Towern en kväll i november med guidad visning och se överlämnandet av Drottningens nycklar.

Vår Internationella Ordförande Susanne Southard har beslutat sig för att avgå till nästa år. Det innebär att de som är intresserade av att kandidera till Ordförande för SWEA International kan anmäla sitt intresse innan 15 november. Även vice ordförande rollen kommer att vara ledig. Valet kommer att ske på världsmötet i Fort Lauderdale, FL, USA den 28 april-1 maj. Alla Sweor är välkomna att delta.

I våra regioner kommer det att vara dags att söka nya ordföranden för perioden 2022-2024. Även här kan man kandidera innan 15 november. Mer information ang båda valen kommer att komma inom kort från SWEA International.

VEMA kommer att ha årsmöte första helgen i oktober. Vi i VEMAS styrelse kommer att träffas, men själva årsmötet kommer att ske digitalt. För dom som är i Portugal och vill delta kommer det att bli en middag på kvällen.

Jag vill också passa på att hälsa våra nya medlemmar varmt välkomna.

Glöm inte bort att anmäla dig till våra aktiviteter under september och oktober

11-09-2021 Kräftskiva

14-09-2021 Webbinarium: Alexandra Charles berättar om 1,6 miljonerklubben

14-09-2021 Bokcirkeln – Jonas Jonassons Analfabeten som kunde räkna. På Ole & Steen, London kl. 19:00 – 21:00

23-09-2021 Chelsea Flower Show obs! egen biljett köpes

28-09-2021 Webbinarium: Träffa Lexingtons grundare, Kristina Lindhe

30-09-2021 Webbinarium: Women and leadership med Marianne Hamilton och Bodil Sonesson

30-09-2021 Restaurangbesök med Middagsklubben

04-10-2021 Webbinarium: SWEAs varumärke

05-10-2021 Webbinarium: Teckna figur med SWEA Art

06-10-2021 Teaterbesök Shakespeare’s Globe Theatre, London kl. 19:00 – 22:00

11-10-2021 Webbinarium: Amitié med Ewa Kumlin

18-10-2021 Bokklubb EMA: ”Bränn alla mina brev” av Alex Schulman

21-10-2021 After All

28-10-2021 Restaurangbesök med Middagsklubben

SWEA London har även ett antal grupper som träffas regelbundet, mer information kan du hitta på vår Hemsida. Några av våra grupper är: kafferep sydväst, promenadgrupp onsdagar, bokcirkel, och SWEA Professional.

Har du förslag på eller vill anordna någon aktivitet, får du gärna kontakta oss!

Håll dig informerad om kommande aktiviteter via https://london.swea.org alternativt vår Facebooksida SWEA London medlem.

Vill du kontakta mig når du mig enklast via london(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)swea.org

Varma Hälsningar

Susanna Daag
Ordförande SWEA London