Network Menu

SWEA London Filmklubb

Loading Map....

Datum/Tid
Datum - 16-04-2018
Klockan - 18:40 – 22:30

Plats
Curzon Bloomsbury


SWEA London Filmklubb i april
“En fantastisk kvinna”

Från det svenska Oscars-bidraget ”The Square” till årets Oscars-vinnare av bästa icke engelskspråkiga film, den chilenska filmen ”En fantastisk kvinna”. Vi fortsätter att titta på prisbelönta filmer med starka budskap.

Handlingen i korthet
Marina är en ung transkvinna i Santiago de Chile som jobbar som servitör men hyser sångambitioner. Hon har en relation med Orlando, en betydligt äldre man som plötsligt går bort efter att de har firat Marinas födelsedag. Istället för att få sörja sin älskare behöver Marina kämpa för sin rätt att vara sig själv, både mot myndigheterna och Orlandos familj som inte kan acceptera henne. Hon misstänkliggörs för hans död, får lämna ifrån sig hans bil, tvingas ut ur lägenheten de bodde i, ingen berättar var begravningen ska äga rum. Inte ens hunden får hon behålla. Ingen frågar hur hon mår.

Efter bion går vi och äter på en restaurang i närheten för att diskutera filmen. Var och en betalar för sig på restaurangen.

Anmälan
Skicka e-post till [email protected] – samt ange om du
vill följa med och äta efter filmen. Då får du en kod som du skall använda vid betalningen. BETALA SENAST FREDAGEN DEN 13 APRIL.

Kostnad
18 pund för SWEA-medlemmar och 20 pund för icke medlemmar.
Anmälan till [email protected] är bindande.

Plats
Curzon Bloomsbury, Brunswick Square, London,WC1N 1AW
Närmaste tunnelbana: Russel Square

Tid
Måndagen den 16 april. Samling i bions foajé kl. 18.40 (filmen börjar 19.00). De första 30 minuterna brukar dock bestå av reklam så om du är osäker på om du kommer att hinna i tid kan vi lämna din biljett i kassan där du kan hämta den.

Välkomna!
Åsa och Cecilia