Network Menu

SWEA London Filmklubb

Loading Map....

Datum/Tid
Datum - 12-02-2018
Klockan - 18:00 – 22:00

Plats
Cineworld Haymarket


SWEA Filmklubb – ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

ANMÄLAN (mycket viktigt!): Skicka e-post till [email protected] och anmäl dig, samt ange om du också vill följa med och äta. Då får du en kod som du skall använda vid betalningen.
BETALA SENAST LÖRDAGEN DEN 10 FEBRUARI.
KOSTNAD: 13 pund för SWEA-medlemmar och 15 pund för icke medlemmar.
Glöm inte att anmälan måste bekräftas med betalning. Ingen betalning – ingen biljett.
PLATS: Cineworld Haymarket (63-65 Haymarket, London, SW1Y 4RL).
TID: Måndagen den 12 februari.
Samling i bions foajé kl. 18.00 (filmen börjar 18.20). De första 30 minuterna brukar dock bestå av reklam så om du är osäker på om du kommer att hinna i tid kan vi lämna din biljett i kassan där du kan hämta den.
Efter bion går vi och äter på den koreanska restaurangen Myungga för att diskutera filmen. Var och en betalar för sig på restaurangen.

Välkomna
Cecilia och Åsa

OM FILMEN
I årets första filmklubb kommer vi att gå och se det flerfaldigt belönade och Oscars-tippade mörka komedidramat ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Filmen utspelar sig på en plats i amerikanska Södern. Handlingen kretsar kring den ensamstående mamman Mildred (Frances McDormand), vars tonårsdotter våldtagits och mördats, som bestämmer sig för att hyra tre annonstavlor vid vägen och ställa polischefen till svars på dem.

Under de sju månader som gått sedan mordet har det nämligen inte hänt någonting i fallet, medan delar av den lokala polisstyrkan däremot ägnat en hel del energi åt att spöa upp ortens afroamerikaner.

Vägskyltarna polariserar samhället, där människorna som levt bekvämt i sin ingrodda inskränkthet tar polisens sida – Mildreds före detta kvinnomisshandlare till man inkluderad – medan samhällets outsiders sympatiserar med Mildred. Splittringen gör att det olösta mordet framstår som ännu mer svårlöst.