Network Menu

Ordförandes rader

Kära Londonsweor,

Tiden flyger iväg. Det har redan gått drygt tre månader av 2019 och drygt två månader sedan jag blev vald till er nya ordförande.

Varje gång vi har flyttat till ett nytt land, känns det som den första tiden bara försvinner. Det är så mycket som händer när man kommer till en ny plats.

Man skall hitta någonstans att bo, hitta sin nya mataffär, frisör, doktor, bank mm. Hur är mina nya kvarter? Hur tar man sig runt på bästa och säkraste sättet? Hur hittar jag nya vänner?

Ja, frågorna är många och svaren skiljer sig åt beroende var man bor.

I Kina kunde jag inte klara mig själv utan att ha en tolk inom räckhåll. Inte ens att gå till min matbutik och handla köttfärs som jag hade klarat själv många gånger fungerade en dag när jag pekade och gestikulerade. Det var bara att ringa min tolk så fick hon berätta vad jag ville ha.

I Spanien behövde jag acceptera spanjorernas speciella körstil, som skiljer sig från oss svenskar. Och deras sätt att parkera!!

Här i London är det skönt att känna att jag inte behöver förlita mig på någon annan, utan jag klarar det mesta själv. Språket klarar man sig med, det underlättar vardagen enormt.

Däremot har alla platser haft något gemensamt. Och det är SWEA.

Där har jag träffat underbara kvinnor som har hjälpt till att komma tillrätta med allt från den minsta frågan till större utmaningar.

Att ha en gemenskap med alla dessa fantastiska kvinnor med tonvis av erfarenhet är verkligen guld värt.
Utan SWEA hade mina år utomlands varit mycket svårare och tråkigare!

Nu bor vi i London och att vara er ordförande här känns väldigt roligt.

Vår avdelning anordnar många trevliga aktiviteter och jag uppmanar alla våra medlemmar att försöka gå på några av dem.
Det finns allt från återkommande promenader, bokklubb till fantastiska föredrag och festliga aktiviteter som tex kräftskiva.

I år firar dessutom SWEA 40 år, och det firar alla avdelningar helgen 10-12 maj.

Här i London har vi valt att fira lördag 11 maj med en kvällsaktivitet.

Alla avdelningar kommer att göra en 1 minut lång film som kommer att klippas ihop och läggas upp på SWEA Internationals sida.
På så sätt kan vi se hur vi alla firar detta jubileum!

Mer information kommer snart, men vik gärna datumet i er kalender.

Vi hoppas så klart att många av er vill vara med och fira.
Är man på resande fot och inte vill missa detta så kanske det finns en SWEA-avdelning där man är som man kan besöka som gäst.

I november är det Världsmöte i Dubai och det ser jag mycket fram mot. Dessa sammankomster är en stor källa till kunskap, erfarenheter och gemenskap! Det finns fortfarande platser kvar om det är någon Swea som vill åka med. Vi är ett ganska stort gäng här från London som åker tillsammans.
Mer information om detta finns på vår hemsida.

Jag försöker vara med på aktiviteter så ofta jag har möjlighet, och är det någon som vill prata med mig om något så är det bara att kontakta mig.

Jag finns här för er skull, och jag hoppas att ni alla känner att ni tillhör vår avdelning.

Hälsningar Ann Sahlberg