Network Menu

SWEA Professional

Den dolda resursen

Det finns i London en dold resurs av kompetens. SWEA London har upptäckt att det finns en guldgruva av svenska kvinnor som vill förädla sin erfarenhet och sina talanger till något nytt och spännande.

I samarbete med Svenska Handelskammaren och SveaBritt inledde SWEA London under hösten en serie workshops med samlingsnamnet SWEA Professional. Vid fem tillfällen ges möjlighet att lära sig att ta tillvara på sina tillgångar och presentera dem på ett sätt som fungerar på Londons tuffa arbetsmarknad. Det finns många – till och med engelsmän – som kan vittna om hur hård marknaden är här.

Det spelar ingen roll om man har 25 års framgångsrik karriär i Stockholm bakom sig. Här är det bara London som gäller. Inte ens motsvarande bakgrund i Manchester eller Birmingham gör intryck på de kräsna rekryterarna i London.

SWEA Professionals workshoppar syftar i viss mån till att uppmuntra deltagarna att kanske hitta nya, outnyttjade färdigheter hos sig själva. Den första träffen hade rubriken ”Rebrand Yourself” och handlade om att hitta sina verkliga styrkor och kunna uttrycka dem på ett affärsmässigt sätt. Deltagarna blev så engagerade att de ordnade en spontan uppföljningsträff veckan efter.

Vid följande tillfälle lärde sig deltagarna hur man skriver sin cv på engelska. Det är inte så enkelt som att bara översätta en svensk cv, engelska arbetsgivare förväntar sig helt annan information. På en englesk cv bör man exempelvis alltid ta med volontärjobb som man har gjort. Även tid då man inte arbetat för att exempelvis ta hand om sina barn anses värdefullt, kanske lite annorlunda mot det svenska sättet att skriva.

Under de följande tre workshopparna behandlas viktiga ämnen som nätverkande, intervju och det finstilta – om engelsk arbetsrätt och vilka förmåner respektive skyldigheter man kan förvänta sig. Hör av dig till sweaprofessionallondon(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)gmail.com om du vill ha mer information om SWEA Professional.

DenDoldaResursen_SWEAProfessional

SWEA Professionals deltagare siktar uppåt. Workshopparna hålls i The Linnean Society’s vackra lokaler på Piccadilly mitt i London, med Carl von Linné i bakgrunden.