London

Leva & Bo i London

London är en stad som bjuder på en härlig blandning av olika restauranger, barer, traditionella brittiska pubar, teatrar, parker, museer, caféer; här finns helt enkelt något för alla. Förutom traditionella sevärdheter så som Big Ben, Houses of Parliament, Buckingham Palace, Piccadilly Circus och Westminster Abbey finns det även väldigt många mer eller mindre kända smultronställen.

London kan beskrivas som en mångkulturell storstad men med en del småstadskänsla. Då London är indelat i olika boroughs, eller stadsdelar, blir varje del som en egen liten stad. I stora drag brukar man prata om norra och södra sidan av Themsen, men även östra och västra London. Alla delar har något speciellt att erbjuda och det finns hur mycket som helst att se och uppleva i London. Vi har försökt få med ett axplock av det som London har att erbjuda, men självklart finns det mycket mer. Du som är medlem i SWEA London kan även ta del av alla olika aktiviteter vi anordnar där du får möjlighet att uppleva platser som du kanske annars hade missat då vi alla delar med oss av våra olika erfarenheter.

I västra delen ligger bland annat förtjusande South Kensington, Chelsea och Richmond som bland annat erbjuder vackra Richmond park och Kew Gardens. I South Kensington hittar du många välkända museer såsom Natural History Museum, Science Museum och Victoria and Albert men även anrika Royal Albert Hall där du bland annat kan avnjuta BBC Proms som går av stapeln varje sommar. Har du barn är ett hett tips att besöka delen längst ner i Science Museum där det finns många spännande aktiviteter för mindre barn. De flesta museer i London har gratis inträde och du behöver ofta bara betala om du vill se någon speciell utställning men oftas inte för de permanenta utställningarna.

Här ligger även välkända Hyde Park som på vintern inhyser Winter Wonderland som är värt ett besök, särskilt om du har barn. Du bör självklart även inte missa Green Park och Kensington Gardens (ett tips är  Diana Memorial Playground som är en underbar lekplats mitt i parken, men var där tidigt så du slipper stå i kö då den är populär).


 

Frågor eller funderingar kring ett liv i Storbrittanien